Επισημάνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τα δικαιολογητικά της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να υποβληθεί η ΕΑΕ2017 και σε συνέχεια του υπ’αριθμ. 24805/14.3.2017 εγγράφου του ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα «Οδηγίες – διαδικασίες υποβολής ΕΑΕ2017 και ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης» καθώς και της από 17/3/2017 ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τους κωδικούς TAXIS NET, επισημαίνεται ότι:

1. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ, απαιτείται μόνο στην περίπτωση που ο γεωργός συμπληρώνει εξαρχής το έντυπο της ΕΑΕ2017. Απαιτείται μόνο στην περίπτωση που ο γεωργός δεν έχει υποβάλλει ποτέ στο παρελθόν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και αποσκοπεί αποκλειστικά στην επαλήθευση του ΑΦΜ του.

2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 1ης σελίδας βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού, παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων ή τίτλων ιδιοκτησίας, απαιτούνται μόνο όταν εφόσον αυτά τροποποιούνται για το έτος υποβολής 2017.

3. Ο γεωργός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παραδώσει τα στοιχεία taxisnet ή κάποιο άλλο φορολογικό έγγραφο στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων, αλλά ΜΟΝΟ τον «Κωδικό Εξουσιοδότησης» που παράγεται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την επιτυχή πιστοποίησή του, η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο επιλογή και ευθύνη του γεωργού.

Οποιεσδήποτε ανακοινώσεις ή δημοσιεύματα που έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω δεν ισχύουν.