Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησαν την 31 Μαρτίου 2017, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

· Σε καφετέρια-μπαρ, να απασχολούνται (6) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν έγινε επίδειξη Πινάκων Προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

· Σε καφετέρια-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και επιπλέον (4) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και ακόμη (2) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

· Σε κατάστημα εστίασης, να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν έγινε επίδειξη Πινάκων Προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, κατόπιν σχετικού ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος τον περασμένο Νοέμβρη, σε εταιρία με δραστηριότητα το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προέκυψε η μη έκδοση παραστατικών συνολικής αξίας (5.100) ευρώ σε 110 περιπτώσεις πώλησης μέσω διαδικτύου, καθώς επίσης και η πώληση μέρος αυτών από την οικία της ιδιοκτήτριας, χωρίς να έχει προβεί σε σχετική δήλωση έναρξης εργασιών.